APA YANG KITA FIKIR - APA YANG KITA RASA - APA YANG KITA BUAT - APA YANG KITA CAKAP ADALAH DOA!!.. BARANG SIAPA YANG SABAR DIA PASTI AKAN MENANG!! SENTIASA BERFIKIRAN POSITIF DALAM KEHIDUPAN!!

Sunday, 7 May 2017

// // Leave a Comment

Majlis Kesyukuran Memasuki Rumah Baru

Alhamdulillah selesai sudah majlis Kenduri Kesyukuran kerana dimurahkan rezeki dapat mendiami rumah baru di Taman Desa Seri Vista.
Terima kasih kepada kedua2 mak ayah dari Terengganu dan Pontian kerana sudi hadir untuk membantu. Juga adik beradik yang lain..Iza yg byk membantu dan angah yg wt Nasi Dagang.

Ni kawan satu MRSM dulu. Ek Engineer Kanan satu syarikat komunikasi. Sebab minat sangat dengan perniagan makanan western..skrg dah jadi tokey Kambing Golek. Boleh contact beliau kalau nak tempah kambing golek..semua cakap sedap sgt2. (keyu 016-2020428)






Tq Kai kerana sponser dan sudi hadir satu family. Dan jugak rakan2 4life yg lain Bob, Amin,kak faridah, cie, abg zul.

My Big Brother. Sedap nasi dagang mu wt..cuma kuah cpt abis.

4 pasang pasangan kembar yang hadir. PIC kembar yg pertama tu semua anak2 sedara. Dan dlm pic kedua, baju hijau tu anak Haffiz. My friend yg bawak aku ke dunia 4life ni.


My adik beradik n mak ayah. Tq dtg.

My best friend Haffiz dan Somad
Mok dan adik2. TQ achik dan suami,Joe yg hadir dari Kelantan.

Masing2 x lepaskan peluang tgk kucing anak2 aku bela.. 5 ekor semuanya termasuk ibu. Baru 1 tahun usianya

Anak2 saudara kt depan rumah


Sahabat yang paling lama. Dari tahun 83 sehingga sekarang. Dah 34 thn usia persahabatan kita.



Read More

Sunday, 23 April 2017

// // Leave a Comment

Selamat Berpindah Rumah

Semalam 22 April aku sekeluarga selamat berpindah ke rumah baru di Taman Desa Seri Vista, Salak Tinggi. Selamat tinggal Blok C, Kuarters Presint 14 Putrajaya. Kuarters yang telah aku diami selama 8 thn...29/4/2009 hingga 22/4/2017.
Banyak kenangan ddk di presint 14 ni. Dari orang tak ramai, parking kosong sampai le sekarang, parking semua penuh. Persatuan Penduduk Blok C, Presint 14 mmg aktif..aku je yang tak banyak melibatkan diri. Inshaa Allah tempat baru ni aku akan cuba aktifkan diri.
Ni dari kul 9.30 pagi angkut barang untuk pindah. OIB , pemaju Desa Seri Vista sponser lori 3 tan untuk angkut barang-barang pindah. Tu pun tak muat. Banyak jugak barang2 angkut dengan kereta.

Proses memindahkan barang2. Sangat2 memenatkan.



Rumah berselerak dengan barang2. Tak tau nak letak kt mane.



Ambik masa seminggu utk kemas semua ni. Tp skrg ni pun masih ada sikit2 barang yg perlu dikemaskan. Tapi Alhamdulillah sikit sebanyak dah selesai semua.
Read More

Saturday, 25 March 2017

// // Leave a Comment

Hari Keluarga KPDNKK 2017

Buat julung kalinya join Hari Keluarga KPDNKK di MAEPS, Serdang.  Best kali ni sebab diadakan di dalam Dewan tertutup dan siap ada ekon. Jadi x panas walaupun terpaksa lama-lama kt dalam ni. Anak2 enjoy sebab banyak game dan ada banyak badut berkeliaran.

Siap ada cabutan bertuah lagi tp macam biasa, aku xde lah dapat hadiah cabutan yang hebat-hebat tu. Hadiah Utama sebuah kereta Pegeot. Wow.







Read More

Friday, 24 February 2017

// // Leave a Comment

Proses Pasang Gril dan Plaster Siling

Alhamdulillah kunci rumah dah dapat Disember 2016. kiranya 1 tahun lepas first time tgk rumah tu. Sekarang masa untuk kumpul duit dan siapak perkara wajib dahulu. Grill, lampu dan kipas.
Nasib baik harga grill x mahal sangat cuma lambat... bulan 1 set untuk pasang.. bulan 2 baru datang pasang.
 Kontraktor tengah pasang Grill



 Plaster Siling ni benda yang x terfikir pun nak wt. Ni kiranya kos tambahan. Asalnya plan nak pasang lampu gantung je tp atas cadangan kawan akhirnya terbuat jugak.


Read More

Sunday, 18 September 2016

// // Leave a Comment

Melihat Progress Rumah Impian

Balik Dari Pontian, ambik peluang tengok progress rumah impian aku. Alhamdulillah dah hampir siap sepenuhnya. Jalan masuk je yang x siap lagi. Tak sabar rasanya nak tgu dapat kunci rumah.

Nak masuk x boleh, jadi tengok dari  luar je.


Read More

Sunday, 17 January 2016

// // Leave a Comment

Mengintai Rumah Impian


Assalammualaikum.. Coretan terbaru setelah lama xde posting terbaru. Minggu lepas balik dari kerja, bukak peti surat terjumpa flyer rumah di Desa Seri Vista, Salak Tinggi. Memang kebiasaan aku dapat flyer rumah memang aku akan bawak balik baca. 
Bincang-bincang dengan wife, aku plan nak pegi tengok hujung minggu ni. jadi hari ni aku ambik peluang pegi tengok rumah,

Taman Desa Seri Vista ni berhampiran dengan Kolej Teknologi Timur. Dari jalan raya besar x nampak sebab kena masuk ke dalam sedikit. Dalam 500 meter dari jalan raya utama.


Reka Bentuk Rumah dari luar. Keluasan 20 x 70










Kawasan tersebut suasananya mendamaikan dengan dikelilingi pokok-pokok. Kejiranannya cuma 40 buah rumah diatas tanah rizab melayu.

Lepas meninjau dan berpuashati. Kami buat keputusan untuk meneruskan hajat memiliki rumah impian di sini. 

Kisah selanjutnya akan diceritakan selepas ini

Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...